Geschikte Illustraties

Een gerenommeerd vakblad op het gebied van motorrijden is op zoek naar geschikte illustraties voor een maandelijks terugkerende blog. Met de twaalf blogs wil de organisatie de lezer meenemen in de wereld van belangenbehartiging in politiek Den Haag.

Klant: KNMV – Koninklijke Ned. Motorrijders Vereniging

“Brandcode heeft de oorspronkelijke vraag vanuit een andere hoek ingestoken’. Dit heeft geresulteerd in een efficiëntere aanpak en een beter eindresultaat.”

Conny Schutte
Fotografie en Video

Creatief proces

De klant had het idee om herkenbare illustraties te laten maken voor bij een column. Het meegegeven budget was echter niet voldoende om voor een jaar lang geschikte illustraties te maken. Illustraties zijn over het algemeen een behoorlijke kostenpost en tijdrovend. Het maken van foto’s is relatief goedkoper, sneller te realiseren en perfect te bewerken tot passende illustraties. Is er een motorrijder binnen ons team aanwezig? Check. Met een eigen motor? Nee. Oplossing? Binnen ons netwerk? Ja! Dubbel check!

Fotoshoot op bekende locaties in Den Haag

De dag van de shoot: onze collega motorrijder draagt een zwarte gilet, spijkerbroek, retro helm en een flinke pilotenbril. Kortom: een bijpassende, dandy uitstraling. Op bekende locaties in Den Haag, en uiteraard met een politiek tintje, wordt door onze fotograaf het perfecte plaatje geschoten.

Door de verschillende locaties heeft de organisatie in slechts één dag twaalf geschikte afbeeldingen voor de maandelijkse blogs. Zo kan de organisatie de lezer meenemen in de wereld van belangenbehartiging in politiek Den Haag.

Prachtige zwart-witillustraties

Een volle dag fotografie en beeldbewerking levert de gewenste zwart-witillustraties op. Een stijl die doorgevoerd kan worden in de overige communicatie-uitingen. Met een klein budget heeft de klant een jaar lang professionele afbeeldingen voor hun maandelijkse blogs.

TO NEXT CASE

Kennisapp voor het ADR