Slimme IT voor drie nieuwsplatformen

Brandcode leverde het design en achterliggende techniek voor drie online titels op: executive-people.nl, dutchitchannel.nl en biplatform.nl. Met o.a. planningtools voor banners, iOS en Android-apps en integratie met sociale media maken de platforms gebruik van de nieuwste technieken.

Design en techniek voor drie digitale platforms

In augustus gingen drie nieuwe internetplatforms live: de zustertitels Executive-People, Dutch-IT-Channel en BI-Platform. Vanwege hun relatie met IT wilde onze opdrachtgever graag de implementatie van de nieuwste technieken voor online publishing. Het resultaat: de platforms hebben nu de beschikking over één gezamenlijk systeem met o.a. een directe koppeling met sociale media, een planningstool voor advertenties en een grotendeels geautomatiseerde publicatie van nieuwsbrieven.

Maatwerk CMS en social-media

Het maatwerk ontwikkelde CMS werd volledig als publicatieplatform voor online media met een groot aantal redacteuren ontwikkeld. Het bedieningspaneel is volledig responsive en kan via elk apparaat en vanaf elke locatie bediend worden. Medewerkers hebben bovendien de beschikking over een social-media koppeling. Met één druk op de knop kunnen ze hun bijdragen delen via o.a. Twitter, LinkedIn en Facebook.

Geautomatiseerde advertentie­planning en nieuwsbrief

De drie titels hebben zo’n 100 adverteerders, die verschillende advertentieprogramma’s hebben lopen. In het door ons ontworpen systeem verloopt de planning en plaatsing hiervan volledig automatisch, inclusief de koppeling van resultaten in de vorm van bezoekersstatistieken. De tijdbesparing die dit oplevert in vergelijking met handmatige planning en plaatsing, is enorm.

Ook de nieuwsbrieven van de platforms hebben we voor een groot deel geautomatiseerd. Op basis van o.a. de meest gelezen nieuwsberichten zet het systeem een complete draftversie van de nieuwsbrieven klaar, die de verantwoordelijke redacteur met drag-and-droptechniek kan aanpassen. We hebben hiervoor een add-on geprogrammeerd voor het populaire mailprogramma Mailchimp. Ook dit is een techniek die veel tijd bespaart.