Huisstijl en website

Kannick helpt werknemers met fysieke of psychische klachten die uit dreigen te vallen. Door begeleiding en coaching werken zij aan een ‘sterkere versie van zichzelf’ en zo komen ze weer tot optimaal functioneren. Voor dit initiatief van bedrijfsgezondheidsnetwerk Zorg van de Zaak ontwierp Brandcode de huisstijl en de website.

Kannick wilde een positieve stijl, maar ook rust uitstralen. Daarom kozen we voor een veelkleurig palet met rustige kleuren zoals groen en gedempt oranje.

Martine Bruyn
Designer

Complete huisstijl met herkenbare vormtaal

We ontwierpen een stijl voor alle communicatiemiddelen die Kannick gebruikt, zoals visitekaartjes en briefpapier, presentaties en website. Het logo was een afgeleide van dat van Zorg van de Zaak. Om alle middelen dezelfde uitsraling te geven, maakten we een beknopte huisstijhandlleiding. In dat A4’tje staat precies hoe teksten moeten worden geplaatst en welke kleuren er mogen worden gebruikt. Ook stelden we een beeldbank met foto’s en pictogrammen samen. Het kleurenpalet is gekozen om menselijkheid en rust, maar ook positiviteit en kracht uit te stralen.

Voor veel opdrachtgevers stellen we een huisstijlhandleiding en soms ook een eigen beeldbank samen. Daarmee zijn nieuwe middelen gemakkelijk te maken, in precies de goede stijl.

Kleine overwinningen verbeelden

De naam Kannick staat voor ‘kan ik’. Het gaat voor de cliënten van Kannick om een soms lang en moeizaam proces. Van kleine stapjes die uiteindelijk tot terugkeer leiden. Die kleine overwinningen hebben we verbeeld met de blokjes in de huisstijl. In steeds weer andere samenstellingen komen deze terug in de verschillende middelen. Dit zorgt voor afwisseling en vergroot de herkenbaarheid. De blokjes laten ook het kleurenpalet zien.

Blikvangende portretvideo’s

Het posititieve van Kannick wilden we op een bijzondere manier overbengen op de website. Daarvoor filmden we videoportretten van medewerkers van een paar seconden, met daarnaast een uitspraak. Daarmee zeggen ze heel duidelijk en kort waar ze voor staan en wie ze zijn. Bekijk ze op Kannick.nl

TO NEXT CASE

RVO Innovatie Attaché Netwerk