Compleet eventmanagement en design

Opnieuw werden we gevraagd om Coca-Cola Open te verzorgen. Tijdens dit tweedaagse evement voert de multinational openhartige gesprekken over stappen op weg naar een duurzame toekomst. Het was net als de vorige edities een hybride event, voor een selectief gezelschap van ongeveer 100 deelnemers. Dit was alweer de vijfde editie. In 2019 wonnen we hiervoor de Gouden Giraffe Publieksprijs. Dit jaar verzorgden we het complete eventmanagement, de inrichting en het ontwerp van alle middelen, inclusief het streamingplatform. Het was een prettige samenwerking met Coca-Cola, bureau Finally en onze collega’s van AVEQ.

“Veel dank voor de mooie opdracht en de samenwerking met Coca-Cola Europacific Partners!”

Onno Schaap
Creative director

Hoofdrol voor video

Het sterke van Coca-Cola Open is dat pittige discussies niet uit de weg worden gegaan. Tegelijkertijd zegt de naam van het evenement het al: het gaat om open en eerlijke gesprekken in een goede sfeer. De taak van Brandcode was om dit met techniek en design mogelijk te maken. Een belangrijke rol was weggelegd voor video. Voor online deelnemers werden de sessies gestreamd, maar we maakten met eigen cameramensen ook reportages en samenvattende video’s om later terug te kijken. Zo werd de impact van het evenement vergroot. Bekijk een van de video’s hiernaast.


Bekijk uitgebreide video (YouTube)

Brandcode is specialist in het creëren van branded experiences met een mix van design en interactieve techniek. Bij events kunnen we dat in de volle breedte laten zien.

Inrichting en aankleding in stijl

De inrichting konden we baseren op dat van een eerdere editie, die eveneens in de Coca-Colafabriek plaatsvond. Toen hebben we de gehele eventruimte ontworpen en ingericht. Die goede basis gaven we een make-over met o.a. een huiselijke styling met kaarsen, kleine decoraties, veel groen en bloesembomen. Voor een intieme sfeer creëerden we hoogteverschillen rond de discussietafel met lekkere fauteils, stoelen en hoge stoelen. Deze setup bleek wel een uitdaging voor de live opnames. Daarom plaatsten we over de tafel een hoge ronde trus voor alle apparatuur en de schermen voor de bezoekers. AVEQ verzorgde de techniek van het evenement. Via de grote monitoren waren ook online deelnemers bijna voelbaar aanwezig en zij namen op een natuurlijke manier deel aan de discussies over CO2-neutraal, circulariteit en duurzame verpakkingen. Vooral de sessie met klimaatwetenschapper Jan Rotmans leidde tot vragen en reacties uit het publiek.

Hybride event met Eventleader

Ook onze eigen eventsoftware Eventleader bewees zich voor Coca-Cola Open. De uitgenodigde mensen konden vooraf zien voor welke event dag ze zich het liefste in zouden schrijven. Daarnaast was er nog de keuze om het event op de locatie of online via een liveverbinding op het platform mee te maken. Alle fysieke bezoekers werden door ons bij aankomst voorzien van een badge met naam. Op de evenementwebsite binnen het systeem konden door ons gemaakte video’s van de twee dagen worden teruggekeken en gedeeld. Het dashboard liet ook bezoekersstatistieken zien. En alles was uiteraard vormgegeven in de stijl van Coca-Cola Open.

Een meerjarig event met hoge waardering

Natuurlijk zijn we er trots op dat we nu al vier keer een evenement voor dit wereldmerk hebben mogen vormgeven. Bij Coca-Cola en in de branche is Coca-Cola Open een begrip geworden. We begrijpen dat het event ook echt een rol is gaan spelen bij het denken over positieve veranderingen en hoog gewaardeerd wordt. Het voelt goed om dit mede mogelijk te hebben gemaakt. Veel dank voor de mooie samenwerking!

TO NEXT CASE

Familiebedrijf Fris