Kiwa huisstijl

Kiwa behoort tot de wereldwijde top-20 van bedrijven op het gebied van testen, inspectie en certificering (TIC). De afgelopen jaren heeft deze succesvolle organisatie veel concurrenten overgenomen. Positief nieuws, maar hierdoor had Kiwa te maken met een grote diversiteit aan communicatie-uitingen. Aan Brandcode de vraag om er één geheel van te maken, oftewel één Kiwa.

“Ieder land gebruikt de door Brandcode ontworpen elementen. Zo is er over de hele wereld een eenduidige uitstraling van Kiwa zichtbaar.”

Onno Schaap
Creative Director

Complex en
uitdagend vraagstuk

Brandcode is gevraagd het logo, de huisstijl en de beeldbepaling te vernieuwen. Een complex vraagstuk, gezien de verschillende landen, culturen en smaken. De directie in Nederland sprak de wens uit om de bekende bever in het logo te behouden. Bovendien was het van belang dat het logo en de stijl breed gedragen zou gaan worden.

Met en zonder behoud van de bever

Vanuit de verschillende stijlen zijn we één herkenbare stijl gaan ontwikkelen, rekeninghoudend met de diverse wensen en verwachtingen. Met kleine nuances en herkenning van de oude stijl. Maar ook door het compleet anders te doen. Er zijn ontwerpen gemaakt waarbij de bever goed zichtbaar was, gedeeltelijk zichtbaar en zelfs niet zichtbaar.

Ontwerpen presenteren

De directie is in een vroegtijdig stadium meegenomen in het ontwerpproces. Na een breed scala aan ontwerpen zijn we gaan trechteren. Deze ontwerpen zijn gepresenteerd aan de marketingafdelingen in binnen- en buitenland. In een verandertraject is het belangrijk de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Uiteindelijk is er een definitieve stijl en een nieuw logo gekozen, waarbij de bever behouden is.

Wereldwijd een eenduidige uitstraling

Brandcode is de stijl in allerlei items en per land gaan uitrollen. Tot China aan toe. Hiervoor is gebruikgemaakt van een online portal met een huisstijlhandboek vol basiselementen en templates. Alle richtlijnen qua vormgeving staan erin. Ieder land gebruikt de elementen en zo is er over de hele wereld een eenduidige uitstraling van Kiwa zichtbaar. Dit roept enorme beeldassociatie en herkenning bij de doelgroep op.

Aanpak van video- en contentproducties

Tot op de dag van vandaag blijven we de uitingen doorontwikkelen. Brandcode is écht het verlengstuk voor de interne marketingafdeling van Kiwa. Strategisch meedenkend en communicatief uitvoerend. Op dit moment ontwerpen we een eenduidige stijl voor video- en contentproducties.

TO NEXT CASE

Auto hacken? Even checken!